Skaff deg en passiv inntekt

En passiv inntekt betyr at du tjener kontinuerlig på å gjøre én jobb én gang. Det enkleste eksempelet på passive inntekter er innskuddsrenter fra en sparekonto. Hovedfordelen med passive inntekter er åpenbare, men det kan være vanskelig å finne den rette veien å gå til en bedre økonomi, uten å måtte jobbe for mye for det. Det er sjelden noen klarer å skaffe seg veldig gode inntekter på denne måten, men det går an. Her får du noen tips.

Passiv inntekt fra formue

Kapitalinntekter fra sparing er nevnt, men det er ikke alle former for sparing som er like lukrative. Er du ung, er Boligsparing for ungdom et av de bedre alternativene. Der får du helt opp til 5% renter på innskuddene dine, mens andre tradisjonelle spareprodukter kanskje gir deg fra 1% til 3% avkastning. Sparing i fond har lenge gitt enda bedre avkastninger, men der kreves det at du har innsikt og velger rett fond, dersom summene du tjener skal bli betydelige. Fondssparing innebærer også en risiko for tap.

Passive inntekter fra penger du kan investere, krever nettopp det; penger. Har du null i formue, eller det som verre er (masse gjeld), blir det viktig å komme seg i pluss først. Deretter kan du begynne med sparingen som gir deg små drypp av inntekter. Selv om resultatene er små i begynnelsen, vil du på sikt tjene proporsjonalt med hvor mye du klarer å sette til side. Om du ikke har noen formue eller penger til overs fra lønna di, må du finne andre metoder. Internett kan være en gullgruve, dersom du vet hva du holder på med.

Blogging som gir inntekter


Er du kunnskapsrik på et tema, og flink til å formidle, vil du kanskje ha gode muligheter for en bra passiv inntekt fra blogging eller andre typer. En blogg som blir populær, har potensialet til å tjene gode penger fra reklame. Denne formen for inntekter er egentlig bare delvis passive, da du normalt må oppdatere bloggen din jevnlig, for å sikre en jevn strøm av lesere, og dermed også reklameinntekter.

Det å opprette en egen blogg er i dag svært enkelt, og du finner mange gratis verktøy du kan bruke til å komme i gang. Den tekniske biten er likevel ikke den vanskeligste. Skal du tjene på blogging, må du ha noe å formidle, noe som gir leserne dine en verdi. Den biten krever både tankearbeid og innsats, spesielt i begynnelsen. Lykkes du, kan du få en fin passiv inntekt i lang tid fremover. Pengene du tjener fra din første blogg, kan du reinvestere i en ny. Deretter en tredje, og så videre. Kommer du så langt, er veien til gode inntekter langt kortere.

Start din egen nettbutikk

Med ordninger som dropshipping, lager med utsendelse og annet, er alt du trenger til en nettbutikk en bra nettside. Mange eiere av slike butikker har aldri tatt i produktene de selger. Det eneste de trenger er litt startkapital til de første varene (det trenger du ikke om du har en dropshipping-avtale), og kunnskap om hvordan man slenger opp en god nettside med butikkløsning. Dette er kunnskap du enkelt kan skaffe deg gratis på internett.

Inntjeningen din vil avhenge av mange faktorer. Du må finne frem til produkter som folk faktisk vil ha, og knytte til deg leverandøravtaler deretter. Nettsiden i seg selv skaffer deg ikke kunder til å begynne med. Du må lære deg om hva som gjør at folk finner frem til nettopp din butikk, i stedet for alle andre som konkurrerer om samme oppmerksomhet. Dette tar ikke så lang tid, men det koster litt innsats. Treffer du rett, kan du få deg passive inntekter så lenge du gidder å vedlikeholde nettbutikken din. Reinvesterer du fortjenesten i nye butikker, kan du være på vei til genuin rikdom.

Passive inntekter fra sosiale medier

Social-MediaHar du hørt om svensken som kaller seg ”Pewdiepie”? Han tjener enorme beløp på sine videoer på Youtube, kun ved å spille dataspill, mens han babler i vei og underholder seerne sine.

Mannen har virkelig skjønt hvordan man skaffer seg passive inntekter, og har nylig lansert en bok om temaet. Det i seg selv er en genistrek, om enn enkel. Boka vil selvfølgelig gi han enda mer av den samme typen inntekter.

Du klarer neppe å oppnå samme suksess som Pewdiepie, men alle monner drar. Er du for eksempel glad i kjæledyr, god å bake, en røver til å hogge ved, hva som helst, kan du etablere deg som en slags ekspert på dette i sosiale medier som Youtube og Facebook, og kanskje bygge deg opp en tilhengerskare på sikt.

De små dryppene med reklameinntekter vil forhåpentligvis øke etter hvert, avhengig av hvor dyktig du er, samt en god porsjon flaks. Treffer du rett, kan du lene deg tilbake og se pengene tikke inn på kontoen din.

Lei ut deler av boligen din

Eier du eller leier du? Det spiller nesten ingen rolle. I begge tilfeller, så lenge du har plass, kan du leie ut deler av boligen. Dermed får du deg en meget stabil og lukrativ, passiv inntekt. Det beste med denne typen inntekt er at den er normalt skattefri. Så lenge du selv disponerer minst halvparten av det totale arealet, er inntektene ikke skattepliktige.

Du trenger ikke være rik for å få til dette. Du må uansett bo et sted, og om du ikke kan kjøpe må du leie. Se etter en leilighet som har et rom ekstra, så har du det du trenger. I stedet for å leie en hybel til 10 000 kroner, kan du heller se etter en leilighet som koster mindre enn det dobbelte, og deretter leie ut halvparten. Klarer du å skaffe en bolig med 3 soverom, er det ingenting i veien for at du ikke kan ha to leietakere, og dermed doble inntekten.

Skal du kjøpe leilighet er en utleiemulighet noe som også gjør det lettere å få lån fra bankene. Den passive inntekten fra utleie kan i mange tilfeller dekke hele eller store deler av dine egne bokostnader.