Eika Gold

Eika Gold er et kredittkort fra Eika Bank. Kortet er av typen Mastercard, et kort som kan brukes over hele verden på millioner av brukersteder. Alle kan søke om dette kortet. De eneste betingelser du må oppfylle, er at du har fylt 18 år, og ikke ha registrert noen betalingsanmerkninger eller inkassosaker mot deg. En må også ha en fast månedlig inntekt. Det er mulig å få opptil kr. 50.000,- i kreditt, dette avgjøres ut fra en kredittvurdering. Du får 45 dagers rentefri betaling og velger du å betale kun en del av fakturaen, begynner det å påløpe renter. Den effektive renten er på 25,5% per år. En må som minimum betale kr. 250,- per måned. Er det utestående beløp på kontoen, vil du bli belastet et termingebyr på kr. 35,- per måned. Ellers er kortet gratis å få og det er heller intet årsgebyr. Du betaler ingenting for å bruke kortet i butikker eller på nettet, men skal du ta ut kontanter, koster dette kr. 25,- + 1% av beløpet du tar ut.

Kortets mange fordeler

Når du bruker kortet til å handle, kan du få en rekke rabatter. Dette kan være rabatt på varer i en nettbutikk, hos et reiseselskap eller i en sportsforretning. Noen av de rabatter som er tilknyttet kortet er 15% rabatt ved handel hos Birk Sport. Du får også tilgang til Dealpass og her vil du ha en oversikt over alle de gode tilbudene du kan få gleden av om du bruker kortet ditt. Det er mange nettbutikker tilknyttet Dealpass, hvor en kan får mellom 10-25% i rabatt. Her er også en rekke spisesteder hvor du kan spise godt og betale mellom 10-25% mindre for måltidet. Innen reiser og overnatting, er det mye penger å spare. Det er nemlig mange hoteller, som tilbyr en lavere pris om du bestiller via Dealpass og bruker Eika Gold kortet når du skal betale.

Forsikring knyttet til Eika Gold

Med et Eika Gold kort, kan du kjøpe mange ulike typer forsikring til en lavere pris. Men helt automatisk, får du reiseforsikring inkludert i kortet. Denne dekker deg på alle typer reiser, så lenge du har betalt minst 50% av reisens pris med kredittkortet ditt. Du har også en ID-tyveriforsikring, som kan hjelpe deg om du blir utsatt for svindel med din identitet. Det kan fort koste mye penger til advokat dersom du opplever at noen stjeler identiteten din. Denne forsikringen er også en del av kortet og den eneste forutsetning, er at kortet har vært brukt innenfor de siste 45 dager før uhellet skjedde. Alle forsikringene blir levert av Eika Bank sitt eget forsikringsselskap, Eika Forsikring.